21 mai 2020

STS: Sistemul de videoconferinţă a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie. Au fost interconectate inclusiv spitalele militare

Florin Jipa

Serviciul de telecomunicaţii Speciale a prezentat un bilanţ al sesiunilor de videoconferinţă din perioada stării de urgenţă organizat pentru anumite instituţii publice.

Sursă foto: STS

Sistemul de videoconferinţă a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie voce-imagine continuă. Totodată, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a pus la dispoziţia autorităţilor şi instituţiilor publice din toată ţara infrastructura IT&C pentru toate domeniile esenţiale ale luptei împotriva noului coronavirus, informează STS.

Specialiştii STS mai spun că toate serviciile au beneficiat de un nivel ridicat de securitate, fiind derulate permanent acţiuni active şi proactive de cyber security destinate prevenirii incidentelor de securitate.

          „Utilizarea cu preponderenţă a telecomunicaţiilor speciale între instituţii în urma distanţării sociale a probat rezilienţa reţelelor şi infrastructurii IT&C dezvoltate de STS în ultimii ani. Sunt servicii pe care inginerii noştri le-au proiectat, dezvoltat, îmbunătăţit şi operaţionalizat cu toată responsabilitatea, fiind suportul care susţine întreaga comunicare a celor aflaţi în prima linie şi nu numai. Am demonstrat o mobilizare rapidă şi eficientă pentru asigurarea serviciilor tehnice către toţi beneficiarii noştri, iar acest lucru a confirmat că STS îşi îndeplineşte rolul şi atribuţiile.”, a declarat general-maior ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

          Pentru continuarea îndeplinirii atribuţiilor autorităţilor publice centrale şi locale, prin grija STS, au fost create 5.368 de conturi de utilizator necesare accesării serviciului de audioconferinţă în 45 de instituţii, s-a asigurat accesul pentru 3.856 de utilizatori din 71 de instituţii la serviciul de videoconferinţă, au fost configurate şi distribuite terminale informatice şi telefoane mobile pentru accesarea în regim de mobilitate a acestor servicii, precum şi pentru lucrul de la distanţă.

Printre beneficiarii acestor servicii se numără Parlamentul României, Guvernul României, Curtea Constituţională a României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Institutul Naţional de Statistică şi structuri aparţinând Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, ANAF şi CNAS.

Pentru informarea populaţiei, în această perioadă a fost operaţionalizat Call-Center-ul pentru linia telefonică TelVerde unde cetăţenii din ţară şi străinătate pot suna să ceară specialiştilor epidemiologi informaţii utile despre prevenirea infectării cu COVID-19. Cei 135 de operatori care deservesc linia verde au preluat peste 187.000 de apeluri în perioada stării de urgenţă.

          În sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, s-a realizat interconectarea spitalelor militare la sisteme de audio şi videoconferinţă necesare schimbului de date şi informaţii medicale. Pentru spitalele militare de campanie, amplasate la nivel naţional, au fost realizate infrastructuri de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor acestora.