17 noiembrie 2018

Steve Bannon, fostul director al echipei de campanie a lui Trump ar vrea să lucreze cu premierul ungar pentru europarlamentare

Teodora Marinescu

Fostul director al echipei de campanie a lui Donald Trump, Steve Bannon, a declarat că intenţionează să lucreze cu premierul ungar Viktor Orban în perioada de până la alegerile care vor avea loc anul viitor în Parlamentul European, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Bannon, fost director al site-ului de ştiri Breitbart.com, a stabilit o mişcare prin care să militeze pentru alegerea unor politicieni de dreapta naţionalişti şi populişti în Parlamentul European.

Acesta a declarat că a efectuat deja câteva vizite la Budapeste, unde i-a întâlnit pe Oban şi pe consilierii săi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din Ungaria nu a putut oferii imediat declaraţii.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, denumită Mişcarea, afirmând că este pentru prima dată când cineva din Statele Unite a vizitat Europa cu intenţia de a milita pentru o gândire conservatoare în loc de valorile liberale.

"Dacă aş putea, aş stabili sediul la Budapesta. Îmi place foarte tare aici. Dar, evident că nu ar fi practic. Vom petrece mult timp în Ungaria, din perioada asta şi până la alegeri", a declarat Bannon pentru postul RTL.

Parlamentul European a votat în luna septembrie pentru a sancţiona Ungaria, acuzând Budapesta că încalcă regulile UE privind democraţia, drepturile omului şi corupţia.