25 iulie 2019

Statele Unite solicită Coreei de Nord să renunţe la provocări

Andrei Vacaru

Statele Unite au solicitat joi Coreei de Nord să se abţină de la alte provocări după ce regimul de la Phenian a lansat miercuri două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Autorităţile de la Washington au reiterat dorinţa de a dialoga cu Coreea de Nord în legătură cu denuclearizarea Peninsulei Coreea.

„Dorim să discutăm pe cale diplomatică cu nord-coreenii şi sperăm ca negocierile în acest sens să avanseze”, a declarat Morgan Ortagus, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat. „Solicităm încetarea provocărilor”, a spus aceasta.

Coreea de Nord a lansat miercuri două proiectile neidentificate în direcţia Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea oraşului Wonsan, aflat în estul ţării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri şi au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.