15 august 2019

Statele Unite se declară "profund îngrijorate" de prezenţa forţelor paramilitare de la frontiera între China şi Hong Kong

Teodora Marinescu

Statele Unite sunt "profund îngrijorate" din cauza forţelor paramilitarre de la graniţa între China şi Hong Kong, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt al Departamentului de Stat americani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Un alt oficial american a informat că Beijingul a mobilizat un număr mare de membrii ai mişcării paramilitare Poliţia Armată Populară (PAP) "în apropierea Hong Kongului" pentru a răspunde protestelor care au loc pe teritoriu.

Numărul personalului a crescut la "câteva mii", a mai adăugat oficialul american, care a dat declaraţii în condiţii de anonimitate.

Donald Trump a anunţat de asemenea marţi că Administraţia de la Beijing a mobilizat trupe în apropierea frontierei cu Hong Kong.

Protestele din Hong Kong prezintă "indicii privind terorism", a acuzat luni Administraţia de la Beijing, intensificând criticile la adresa manifestaţiilor prodemocraţie.