11 iulie 2019

Statele Unite impun sancţiuni Agenţiei militare de contrainformaţii din Venezuela

Marinela Sarbu

Statele Unite au impus joi sancţiuni agenţiei militare de contrainformaţii din Venezuela în urma morţii căpitanului unei nave care se afla în arest de o săptămână, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Trezoreria SUA a anunţat că va îngheţa toate bunurile deţinute direct sau indirect de Direcţia Generală a Agenţiei Militare de Contrainformaţii (DGCIM).

Guvernul de ll aCaracas a confirmat pe 29 iunie moartea lui Rafael Acosta, care fusese arestat cu opt zile în urmă pentru o presupusă implicare într-un complot privind o lovitură de stat.

Organizaţiile pentru drepturile omului, liderii politici şi familia acestuia au acuzat guvernul de tortură, ceea ce ar fi provocat moartea lui Acosta.

Arestarea motivată politic şi moartea tragică a căpitanului Rafael Acosta a fost nejustificată şi inacceptabilă”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

Autorităţile venezuelene l-au înmormântat pe Acosta miercuri în ciuda opoziţiei familiei sale, care dorea să i se practice autopsia în mod independent.

Procurorul general Tarek Saab a declarat că doi oficiali ai DGCIM au fost acuzaţi de moartea lui Acosta, fără a da explicaţii privind felul în care a murit.