30 noiembrie 2018

Statele Unite felicită România, "un aliat puternic", cu ocazia Zilei Naţionale

Mihai Draghici

Administraţia Statelor Unite a transmis felicitări, vineri, poporului român şi României, "un aliat puternic", cu ocazia Zilei Naţionale, afirmă secretarul de Stat american, Mike Pompeo, subliniind că Washingtonul va continua să ofere susţinere Bucureştiului în respectarea normelor democratice.

Sursă foto: Mediafax

"În numele Administraţiei Statelor Unite ale Americii, transmit felicitări poporului român cu ocazia Zilei Naţionale. În această zi, celebrăm împreună cu toţi românii 100 de ani de la înfiinţarea României moderne şi reflectăm la prietenia noastră şi la parteneriatul strategic. România este un aliat puternic al Statelor Unite", se arată în mesajul transmis de Mike Pompeo.

"Apreciem contribuţia României la securitatea globală prin apartenenţa la NATO, inclusiv prin participarea la misiuni internaţionale în Afganistan şi Irak, şi apreciem sacrificiile pe care le-a făcut România. Salutăm rolul de conducere în abordarea problemelor regionale, precum securitatea în zona Mării Negre. Statele Unite vor continua să fie alături de România în eforturile de susţinere a valorilor democratice şi a normelor statului de drept, elemente aflate în centrul relaţiei noastre şi la baza creşterii economice şi prosperităţii", subliniază Mike Pompeo în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale.