01 martie 2019

Statele Unite dă un milion de dolari pentru informaţii despre Hamza Bin Laden

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Washington a anunţat că va oferi o recompensă de până la un milion de dolari pentru informaţii care duc la capturarea lui Hamza Bin Laden, fiul fostului lider Al-Qaida Osama Bin Laden, relatează BBC.

Sursă foto: Mediafax

Hamza Bin Laden este considerat unul dintre liderii principali ai grupării teroriste Al-Qaida. În ultimii ani, acesta a făcut publice mai multe înregistrări prin care le cere militanţilor să comită atentate pe teritoriul Statelor Unite, pentru a răzbuna moartea tatălui său.

Osama Bin Laden a fost ucis în anul 2011, în Pakistan, de către Forţele Speciale americane. Osama Bin Laden este considerat responsabil pentru atentatul din Statele Unite din septembrie 2001, în urma căruia au murit peste 3.000 de persoane.

Fiul lui Osama Bin Laden s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, persoana care a deturnat una dintre cele patru aeronave folosite în atentatul din 2001 şi a redirecţionat-o spre unul dintre turnurile World Trade Center din New York.

Hamza Bin Laden, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost trecut în mod oficial pe lista de terorişti internaţionali a Statelor Unite în urmă cu doi ani.

Conform unor scrisori obţinute de Statele Unite în urma uciderii lui Bin Laden, acesta îl pregătea pe Hamza să preia conducerea reţelei teroriste Al-Qaida.

„Credem că se află în apropierea graniţei dintre Afganistan şi Pakistan şi se pregăteşte să treacă în Iran. Totuşi, poate fi oriunde în partea central-sudică din Asia”, a declarat Michael Evanoff, secretarul Serviciului Diplomatic de Securitate din SUA.

Autorităţile americane consideră că Hamza Bin Laden a petrecut mai mulţi ani împreună cu mama sa în Iran, dar există posibilitatea ca acesta să fi trăit în Pakistan, Afganistan sau Siria.