24 iulie 2019

Statele Unite cred că au doborât două drone iraniene în Strâmtoarea Hormuz

Bianca Pavaluca

Statele Unite consideră că ar fi doborât două drone iraniene în data de 18 iulie în Strâmtoarea Hormuz, nu doar una, a declarat Kenneth McKenzie, comandantul Forţelor Americane în Orientul Mijlociu, relatează Le Figaro.

Sursă foto: Mediafax

„Ca întotdeauna, a fost o situaţie tactică complexă. Credem că două drone au fost doborâte cu succes”, a declarat Kenneth McKenzie într-un interviu pentru CBS.

„Suntem siguri că am distrus o dronă. Este posibil să o fi distrus şi pe a doua”, a adăugat comandantul.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că o navă americană a "distrus" o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz. Liderul american a anunţat că drona iraniană zbura la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer. Preşedintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ignorat mai multe apeluri de a se îndepărta.

Administraţia de la Teheran a negat distrugerea dronei americane şi a sugerat că SUA şi-au doborât din greşeală propria dronă. Donald Trump a asigurat vineri că drona doborâtă aparţinea Iranului şi a transmis că Statele Unite sunt pregătite să răspundă oricărei provocări venite din partea Iranului.