11 octombrie 2018

Statele Unite au dispus suspendarea zborurilor avioanelor multirol F-35

Mihai Draghici

Statele Unite au anunţat, joi, suspendarea tuturor zborurilor interne şi internaţionale cu avioanele multirol F-35, după prăbuşirea unui aparat de zbor la sfârşitul lunii septembrie, conform Pentagonului.

Sursă foto: Mediafax

Autorităţile americane suspectează o defecţiune la sistemul de alimentare cu combustibil, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Verificările au fost dispuse în cadrul investigaţiei privind prăbuşirea unui avion F-35B în zona Beaufort, statul Carolina de Sud, pe 28 septembrie. "Decizia de efectuare a verificărilor a fost luată în contextul prezentării datelor preliminare în cadrul investigaţiei în cazul avionului F-35B prăbuşit în Carolina de Sud", a transmis un purtător de cuvânt al Pentagonului citat de agenţiile de presă Reuters şi Associated Press.

Verificările tehnice ar urma să fie finalizate în 24-48 de ore, conform Departamentului american al Apărării.

Un avion de tip F-35B Lightning II, aparţinând Forţelor Navale americane, s-a prăbuşit pe 28 septembrie în apropierea Bazei aeriene Beaufort, situată în statul Carolina de Sud. Pilotul a reuşit să se catapulteze.

În urma anunţului Pentagonului, armata israeliană a decis, joi seară, suspendarea zborurilor şi verificarea avioanelor multirol F-35.