17 aprilie 2018

Starea de sănătate a fostului spion rus Skripal s-a ameliorat şi nu se mai află în condiţie critică

Mircea Olteanu

Starea de sănătate a fostului agent dublu rus Serghei Skripal s-a îmbunătăţit, acesta ne mai fiind în stare critică, a anunţat Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Sănătatea acestui individ se îmbunătăţeşte şi nu mai este în condiţie critică", se arată într-un comunicat al autorităţilor medicale britanice.

Serghei Skripal, care a fost rănit în atacul neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei, este în continuare internat în Spitalul Districtului Salisbury.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică. Rusia a respins toate acuzaţiile.

Iulia Skripal a fost externată recent, dar autorităţile britanice nu au dezvăluit unde este ţinută. Ea a transmis miercuri că nu are nevoie de asistenţa oferită de Ambasada Rusiei la Londra. În urma acestui anunţ, Rusia a acuzat Marea Britanie că o reţine "cu forţa" pe Iulia Skripal.