14 iulie 2019

Somalia: Cel puţin 26 de morţi în atacul cu maşină-capcană de vineri

Marinela Sarbu

Cel puţin 26 de persoane, printre care kenyeni, americani, britanici şi tanzanieni, au fost ucişi în Somalia, în urma atacului cu maşină-capcană care a avut loc vineri în apropierea unui hotel din oraşul Kismayuo, a anunţat sâmbătă preşedintele regiunii, relatează Reuters.

Gruparea al-Shabab, despre care autorităţile cred că ar fi afiliată al-Qaeda, a revendicat atacul.

O maşină-capcană a explodat vineri seară la hotelul în care liderii şi parlamentarii locali aveau o întâlnire, după care trei indivizi înarmaţi au intrat cu forţa înăuntru, a transmis poliţia.

Printre cei ucişi se afla un candidat la preşedinţie pentru alegerile regionale din august, a declarat preşedintele statului Jubbaland, Ahmed Mohamed Madobe.

Cel puţin doi jurnalişti şi un membru al personalului unei agenţii ONU au fost, de asemenea, declaraţi morţi.

Preşedintele regional, Madobe, a declarat că printre cei ucişi s-au numărat trei kenyeni, un britanic, doi americani şi trei tanzanieni.

"Printre morţi s-a aflat, de asemenea, un candidat la funcţia de preşedinte al regiunii Jubbaland pe nume Shuuriye. Patru militanţi au atacat hotelul. Unul dintre ei a fost atacatorul sinucigaş, doi au fost împuşcaţi şi unul a fost capturat în viaţă de forţele de securitate din Jubbaland", a spus el.

El a spus că 56 de persoane au fost rănite în atac, inclusiv doi cetăţeni chinezi.

Poliţia a anunţat sâmbătă că toţi atacatorii au fost ucişi.