30 noiembrie 2022

Soldaţii ruşi au echipamente învechite şi deficit de personal, în timp ce aşteaptă o nouă rundă de mobilizare - Institutul pentru Studiul Războiului

Simona Chirciu

Institutul pentru Studiul Războiului raportează că Rusia continuă să se confrunte cu lipsuri de echipament şi dificultăţi în asigurarea necesarului de trupe.

Sursă foto: Mediafax
Experţii de la institut declară că un important blogger militar rus a susţinut că soldaţii ar trebui să folosească artilerie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi echipamente militare ieftine şi de calitate inferioară pentru a face faţă provocărilor legate de armament. Bloggerul spune că atât Rusia, cât şi statele NATO se confruntă cu penurie de arme şi au echipamente ieftine şi vechi, conform publicaţiei ucrainene Kyiv Independent.
 
Pe fondul penuriei de echipamente, unele agenţii de presă locale au relatat despre ceea ce ar putea fi un al doilea val de mobilizare. Experţii au citat surse de ştiri din Rusia care au relatat despre acţiuni oficiale „care indică un probabil al doilea val de mobilizare pentru care sistemul militar rusesc este extrem de nepregătit”.
 
La 27 noiembrie, un birou de înregistrare şi înrolare militară pentru oraşul Kirov, situat la aproximativ 896 de kilometri nord-est de Moscova, a emis citaţii pentru angajaţii unei întreprinderi locale nespecificate pentru a „clarifica acreditările militare” înainte de începerea anului 2023. 
 
„Structurile ruseşti nu şi-au revenit de la ultima mobilizare,  astfel încât este puţin probabil să pună la punct un alt val de mobilizare atât de rapid”, a constatat institutul.