25 noiembrie 2018

Slovacia nu va semna Acordul ONU privind migraţia

Bianca Pavaluca

Slovacia nu va semna Acordul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind migraţia, a anunţat duminică prim-ministrul slovac Peter Pellegrini, la finalul summitului UE pe tema acordului pentru Brexit, relatează Euronews.

Sursă foto: Mediafax

SUA, Cehia, Ungaria, Australia, Austria, Israel şi Polonia au anunţat deja că nu vor semna acordul ONU privind migraţia. Elveţia a anunţat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elveţian, dar că cel mai probabil va semna.

„Slovacia nu va susţine sub nicio formă acest pact al Naţiunilor Unite şi nu îl va semna”, a declarat Pellegrini.

Refuzul de a semna Acordul ONU poate reprezenta o problemă pentru Guvernul condus de Pellegrini, deoarece Miroslav Lajcak, ministrul slovac de Externe, a declarat că va demisiona dacă ministrul va lua decizia să nu semneze.

Acordul ONU privind migraţia are ca scop reducerea migraţiei ilegale, integrarea migranţilor şi întoarcerea lor în ţările de provenienţă.

Acordul, care stabileşte drepturile refugiaţilor şi imigranţilor, ar urma să fie adoptat la conferinţa ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie