26 iunie 2018

Situaţia imigranţilor din SUA. Două baze militare, puse la dispoziţie de Pentagon, după afirmaţia lui Trump privind deportarea fără proces

Bianca Pavaluca

Cele două baze militare puse la dispoziţie de către Pentagon vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor care au trecut graniţa în mod ilegal, a declarat Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, citat de BBC.

Sursă foto: Mediafax

Jim Mattis nu a menţionat care sunt bazele militare care vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor, sau dacă acestea vor găzdui doar copiii migranţilor.

Decizia vine la o săptămână de la anunţul făcut de Pentagon că va pune la dispoziţia migranţilor 20.000 de locuri de cazare în baze militare.

Şeful Pentagonului a declarat într-un interviu că adăpostirea migranţilor în baze militare este un lucru bun, care a mai fost făcut în trecut pentru refugiaţi sau americani în căutare de adăpost.

Acesta a adăugat că Pentagonul încă stabileşte detaliile, cum ar fi care ar trebui să fie capacitatea celor două baze militare şi ce alte anexe şi utilităţi ar trebui să construiască.

Oficialii Departamentului ONU pentru Sănătate au vizitat săptămâna trecută trei baze militare din Texas pentru a examina condiţiile şi a stabili dacă acestea ar putea fi folosite pentru a adăposti copiii migranţilor.

Între timp, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, susţine că cel mai bun mod de gestionare a problemei este ca imigranţii să fie deportaţi fără un proces judiciar.

„Imigranţii trebuie pur şi simplu opriţi la graniţă şi informaţi că nu pot intra în mod ilegal în Statele Unite”, a adăugat acesta.