23 decembrie 2019

Sistemele de apărare antiaeriană ale armatei siriene au interceptat rachete despre care se crede că au fost lansate de Israel

Mircea Olteanu

Sistemele antiaeriene ale armatei siriene au interceptat mai multe rachete despre care se crede ar fi fost lansate de forţele israeliene şi care vizau ţinte aflate în apropierea Damascului, a anunţat duminică mass-media siriană de stat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

O sursă din cadrul alianţei regionale care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că se crede că patru rachete de croazieră au fost lansate de-a lungul coastei, prin spaţiul aerian libanez, către Siria.

Armata siriană a transmis că a doborât una dintre aceste rachete în apropierea capitalei ţării, fără să ofere alte detalii.

Autorităţile israeliene nu au comentat momentan incidentul.

Israelul, preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, a efectuat mai multe atacuri aeriene şi cu rachete în cursul conflictului civil sirian, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah, dar şi obiective din Siria controlate de forţele iraniene sau cele sprijinite de Teheran.