16 iulie 2018

Siria acuză Israelul că a atacat o bază aeriană situată în apropierea oraşului Alep

Mircea Olteanu

Un oficial militar sirian, citat de agenţia publică de ştiri SANA, a acuzat Israelul că ar fi atacat cu rachete o bază aeriană situată în apropierea oraşului Alep, provocând pagube materiale, însă nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime, relatează portalul Ynet News.

"Inamicul zionist" a reluat "tentativele sale disperate de a susţine organizaţiile teroriste înfrânte" prin atacarea cu rachete a unor poziţii situate la nord de aeroportul militar Al-Nayrab, a declarat un oficial sirian pentru agenţia SANA, precizând că atacul a cauzat doar pagube materiale.

Presupusul atac israelian are loc după ce forţele armate din Israel au înregistrat săptămâna trecută două incursiuni ale unor drone siriene în zona de la frontiera dintre cele două ţări.

Forţele armate israeliene au confirmat joi că au atacat trei ţinte din Siria după o incursiune a unei drone siriene în nordul Israelului.

Israelul, care consideră că prezenţa Iranului în Siria reprezintă o ameninţare la adresa propriei securităţi, a atacat zeci de poziţii iraniene şi ale forţelor susţinute de Teheran în Siria.