28 mai 2023

Sindicat: Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în şcolile de agenţi de poliţie din MAI. După proba scrisă, doar 60% din locuri sunt ocupate. Tinerii nu mai vor să fie poliţişti din cauza salariului mic

Gabriel Pecheanu

„Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în şcolile de agenţi de poliţie din MAI”, transmite Sindicatul Europol după proba scrisă: „Se pare că nu au fost identificate soluţii reale, iar cineva trebuie să plece acasă”.

Sursă foto: Mediafax

„Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în şcolile de agenţi de poliţie din MAI”, transmite pe Facebook Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, după proba scrisă, procentul de ocupare a locurilor arată astfel: Şcoala Câmpina - IGPR- 774 locuri ocupate din 1340 - 57,7% grad de ocupare; Şcoala din Cluj - IGPR- 203 locuri ocupate din 300 - 67,6% grad de ocupare, iar la Şcoala Oradea -IGPF - 110 locuri ocupate din 240 - 45,8% grad de ocupare.

„Începând de miercuri urmează vizita medicală care va reduce în continuare gradul de ocupare al locurilor. Deşi deficitul de personal este cel mai mare din istoria MAI, se pare că nu au fost identificate soluţii reale, iar cineva trebuie să plece acasă. La conducerea MAI nu poate fi cineva care îngroapă sistemul poliţienesc, iar în curând locurile din şcolile de poliţie vor fi ocupate probabil de imigranţii din Pakistan sau Sri Lanka pentru că tinerii din România nu mai sunt interesaţi să devină poliţişti plătiţi cu salariu minim pe economie”, se arată în finalul postării Sindicatului Europol.