09 martie 2018

Seulul se aştepta ca potenţiala întâlnire Trump-Kim Jong Un să conducă la denuclearizarea Coreei de Nord

Mircea Olteanu

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in este de părere că potenţiala întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, ar putea conduce la denuclearizarea Coreei de Nord, a declarat Kim Eui-kyeom, purtător de cuvânt al Preşedinţiei de la Seul.

Sursă foto: Mediafax

Kim Jong Un i-a spus şefului Biroului de Securitate Naţională de la Seul că o întâlnire cu Trump ar fi o evoluţie majoră, a mai declarat purtătorul de cuvânt, informează agenţia de ştiri Reuters.

Liderul de la Phenian a afirmat că este pregătit să "denuclearizeze" Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, potrivit şefului Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

Preşedintele american Donald Trump a acceptat, joi, să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, a mai precizat oficialul sud-coreean.

Casa Albă a confirmat că preşedintele SUA, Donald Trump, a acceptat invitaţia liderului regimului de la Phenian.

"(Donald Trump) va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong Un într-un loc şi timp ce urmează să fie stabilite. Aşteptăm cu nerăbdare denuclearizarea Coreei de Nord. Între timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să continue", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.