11 septembrie 2018

Serviciul Pază de Stat din R.Moldova exclude ipoteza unui atentat în cazul accidentului lui Dodon

Mircea Olteanu

Anatolie Golea, şeful interimar al Serviciului Pază de Stat din Republica Moldova, a declarat că exclude ipoteza unui atentat în cazul accidentului rutier în care a fost implicat preşedintele moldovean Igor Dodon, informează site-ul postului Publika.

"Acest traseu este făcut destul de des de acest şofer, în afara de aceasta, la locul de muncă este caracterizat destul de bine, la locul de trai la fel. Alt moment care ne spune despre asta că nu putea fi intenţionat făcut accidentul pentru că deplasarea a părut spontană şi scurgeri de informaţii că coloana preşedintelui se va afla în acea perioadă de timp pe această porţiune de traseu este exclusă", a spus Anatolie Golea.

Pe de altă parte, socialistul Ion Ceban a scris pe Facebook că din imagini este evident că accidentul a fost provocat intenţionat şi trebuie tratat ca un semnal de avertizare.

două maşini din coloana prezidenţială s-au ciocnit ieri violent cu un camion care aparţine unei întreprinderi avicole. Potrivit poliţiei, impactul a fost provocat de şoferul autocamionului, un bărbat de 40 de ani, care este internat la spitalul din Străşeni. Prima maşină, în care se afla şeful statului, mama sa şi fiul său, s-a răsturnat. Iar cea de-a doua, care circula în spate, a ajuns în şanţ.

Igor Dodon a transmis într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că totul este în ordine, nu a suferit traumatisme grave, nici el şi nici membrii familiei sale, în urma accidentului rutier în care a fost implicat duminică după-amiază.