14 septembrie 2021

Serviciul de Securitate îi interzice raperului rus Morgenshtern să cânte în Ucraina. Acesta este considerat o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei

Andreea Soare

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susţine că toate concertele raperului rus Morgenshtern (numele real este Alisher Valeev) sunt interzise în Ucraina, scrie 112. Raperul este privit ca o ameninţare la adresa securităţii naţionale din cauza versurilor melodiilor sale, care ar promova violenţa.

Sursă foto: Hepta

„În septembrie, în acest an, SBU a informat, din nou, companiile competente din Ucraina cu privire la concertele pe care el (Morgenshtern) le-a plănuit în ţara noastră. Întrucât se află pe lista Ministerului Culturii, îi sunt interzise toate concertele din Ucraina”, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate, Artem Dekhtiarenko, citează 112international.

Cu toate acestea, companiile care se ocupă de organizarea concertelor au anunţat că artistul plănuieşte să vină în Ucraina în noiembrie. Primu spectacol ar fi stabilit pentru data de 13 noiembrie, în sud-estul Ucrainei, în Zaporizhya, al doilea pentru 15 noiembrie, în Kharkiv, şi ultimul ar trebui să aibă loc  în Kiev.

Morgenshtern a fost introdus, în aprilie 2021, pe lista artiştilor care nu au voie să susţină concerte în Ucraina. Acesta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei, întrucât, potrivit SBU, versurile melodiilor sale „promovează violenţa, răspândirea şi consumarea drogurilor”.

În luna iunie, raperul a dat în judecată SBU pentru interdicţia de a concerta în Ucraina.

Peste 10 cântăreţi ruşi nu pot intra şi concerta în Ucraina, în contextul susţinerii acestora a anexării Crimeei de către Rusia. Toţi sunt incluşi pe „Lista persoanelor care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei”, realizată de Ministerul Culturii.