11 iulie 2019

Serghei Riabkov: Întâlnirea dintre reprezentanţii Rusiei şi SUA evidenţiază diferenţele între cele două ţări

Teodora Marinescu

Întrevederea desfăşurată între adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov şi subsecretarul american de stat pentru afaceri politice, David Hale, a confirmat diferenţele între Washington şi Moscova în mai multe privinţe, a declarat oficialul rus, relatează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Siria, denuclearizarea Peninsulei Coreene, Afganistan, lupta contra terorismului sunt doar câteva dintre problemele la care se lucrează, iar în multe cazuri, eforturile sunt constituite din mai multe straturi şi componente. Cu toate acestea, în alte probleme, am descoperit diferenţe între noi şi SUA, care au fost reafirmate în discuţiile de astăzi", a declarat Riabkov.

"Aceste diferenţe au fost observat în mod special în ceea ce priveşte Iranul şi situaţia actuală din regiune. De asemenea, diferenţe există şi în cazul Venezuelei, unde am schimbat mai multe opinii cu domnul Hale", a adăugat acesta.

Oficialul rus a mai afirmat, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu David Hale, că Rusia u are interese militare în Venezuela.