10 iulie 2019

Sergei Riabkov: Rusia nu are interese militare în Venezuela

Andrei Vacaru

Adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Riabkov, a declarat miercuri, la finalul unor discuţii cu subsecretarul american de Stat pentru Afaceri Politice, David Hale, că ţara sa nu are interese militare în Venezuela, potrivit agenţiei TASS.

Sursă foto: Mediafax

„Nu avem niciun contingent militar în Venezuela. Nu am alocat resurse în acest sens în Venezuela, iar acest lucru poate fi văzut de către oricine, inclusiv de către Statele Unite sau vecinii Venezuelei. Toţi oamenii pe care îi avem detaşaţi se află acolo pentru întreţinerea echipamentelor livrate anterior în baza unor contracte”, a declarat acesta.

El a mai spus că, ocazional, Rusia trebuie să trimită specialişti în Venezuela. „Sunt activităţi obişnuite, iar americanii trebuie să ştie că înţelegem dorinţa lor de a exagera aceste lucruri şi să le folosească drept pretext pentru a continua să pună presiune pe Nicolas Maduro”, a adăugat el.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Rusia şi China îl susţin pe Nicolás Maduro, în timp ce majoritatea statelor occidentale sunt de partea liderului opoziţiei, Juan Guaidó.