03 mai 2018

Serge Durand este noul şef al Airbus în România

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Airbus l-a numit pe Serge Durand în funcţia de responsabil Airbus pentru Români, poziţie din care va reprezenta compania în faţa autorităţilor şi a partenerilor, va identifica noi oportunităţi de dezvoltare, va planifica strategia de ţară şi va coordona activităţile companiei în România.

În plus, Serge Durand va continua să conducă operaţiunile Airbus Helicopters din România, funcţie pe care o îndeplineşte cu succes din 2015, precizează un comunicat al companiei.

”Cu operaţiunile din Commercial Aircraft, Helicopters şi Premium Aerotec – un furnizor de componente pentru aeronavele Airbus - şi cu divizia Defence and Space, Airbus îşi propune să ofere clienţilor un portofoliu mai cuprinzător, consiliere de cea mai înaltă calitate şi experienţa noastră internaţională”, a declarat Serge Durand.

Serge Durand este absolvent al Institutului Naţional de Ştiinţe Aplicate din Lyon, cu diplomă în inginerie, dar şi absolvent de ştiinţe umanistice al Universităţii din Provence. A lucrat zece ani în cadrul biroului Airbus Design, concentrând-se pe modelele Tiger şi Super Puma. A continuat în funcţia de director de comunicare pentru Airbus Helicopters şi apoi a ocupat o poziţie de director comercial adjunct al reţelei internaţionale Airbus. A pus la punct lansarea Tiger, ca inginer şef de service. Înainte să se alăture Airbus Helicopters în România, Serge Durand a fost, timp de cinci ani, director general Airbus Helicopters Mexic, contribuind la dezvoltarea operaţiunilor comerciale ale grupului în nordul Americii Latine şi punând bazele platformei industriale de la Queretaro, care a devenit un punct de referinţă.

Airbus, cu venituri de 67 miliarde de euro şi aproximativ 129.000 de angajaţi, oferă avioane de pasageri, cu capacitate între 100 şi peste 600 de locuri, avioane cargo, de luptă, de transport şi pentru misiuni de salvare.