16 iulie 2018

Serge Durand (Airbus România): Sperăm că România va alege să fie primul client pentru producţia de elicoptere H215M

Monitorul Apărării şi Securităţii

Airbus doreşte să deschidă o linie de producţie pentru elicopterul de luptă H215 M la Braşov, pentru aceasta fiind necesară o comandă de 16 elicoptere, compania exprimându-şi speranţa că "România va alege să fie primul client".

Sursă foto: Airbus Romania

"Avem la Ghimbav facilitatea Airbus Helicopters România (AHRO), care asigură servicii globale de mentenanţă, reparaţii şi personalizare pentru elicoptere aflate în serviciu în întreaga lume.Tot aici avem o fabrică nouă, în prezent aflată în aşteptare, unde suntem nerăbdători să începem producţia H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere şi sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie şi merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă faţă provocărilor complexe din prezent. Suntem flexibili, transparenţi şi angajaţi pe deplin într-un dialog cu partenerii noştri români pentru a pregăti împreună cea mai bună soluţie pentru România. Suntem implicaţi de multă vreme în România, iar dorinţa de a deschide o linie de producţie pentru elicopterul H215M la Braşov reprezintă un angajament pentru viitor", a declarar Serge Durand, country manager al Airbus România.

Durand a remarcat faptul că "România are nevoie de elicoptere pentru misiuni de căutare şi salvare, precum şi pentru operaţiuni medicale, pentru care Airbus propune elicopterul uşor H135". Aşteptăm cu interes licitaţia Ministerului de Interne.

"Recent, Ungaria a comandat 20 de elicoptere H145M de la Airbus. Ţara vecină României îşi întăreşte Forţele Aeriene alegând acest elicopter de atac uşor, potrivit pentru o gamă variată de misiuni, de la suport în luptă la transport de trupe, supraveghere, salvare şi evacuare medicală. Şi România îşi doreşte să-şi înlocuiască flota de elicoptere vechi şi în acelaşi timp să îşi relanseze industria aeronautică. Airbus este un partener industrial de încredere, care poate contribui pentru a susţine ambele procese, prin deschiderea unei linii de producţie la Ghimbav", se mai spune în declaraţia lui Serge Durand, country manager al Airbus România, remisă MAS.