18 septembrie 2018

Serbia va achiziţiona drone militare de atac din China

Mihai Draghici

Serbia va achiziţiona din China drone militare de atac şi tehnologia aferentă, astfel că armata sârbă va deveni una dintre cele mai dotate din regiune, afirmă Nenad Miloradovici, adjunctul ministrului sârb al Apărării.

Sursă foto: Mediafax

Nenad Miloradovici face parte din delegaţia condusă de preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, aflată în prezent în vizită în China.

Adjunctul ministrului sârb al Apărării a afirmat că Belgradul va cumpăra drone care vor avea capacitatea de localizare a obiectivelor şi de distrugere a acestora cu bombe teleghidate şi rachete.

"Este vorba de capabilităţi deţinute doar de cele mai puternice armate ale lumii, pe care armata sârbă le va avea la dispoziţie", a precizat Nenad Miloradovici, citat de B92.

Oficialul guvernamental sârb a notat că armata sârbă nu are deocamdată astfel de capabilităţi, subliniind că acest lucru este valabil şi pentru multe ţări din regiune. Dar Serbia va achiziţiona drone militare chineze, iar contractul va include şi cooperare industrială, adică transfer de tehnologie, a subliniat Nenad Miloradovici.

Unele drone militare vor fi fabricate în Serbia şi vor fi echipate cu sisteme optice digitale, pentru depistarea obiectivelor inclusiv pe timp de noapte.

Serbia nu intenţionează să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice. Rusia se numără printre susţinătorii internaţionali ai Serbiei.

Administraţia de la Belgrad are obiectivul integrării Serbiei în Uniunea Europeană.