01 august 2020

Senatul SUA confirmă numirea generalului Scott Berrier în funcţia de şef al Agenţiei de Informaţii a Apărării

Andreea Soare

Senatul SUA a confirmat, în data de 30 iulie, numirea Generalului-Locotenent Scott Berrier drept cel de-al 22-lea director al Agenţiei de Informaţii a Apărării, se arată pe site-ul DIA.

Sursă foto: DIA

Generalul Berrier are o experienţă vastă în domeniul informaţiilor, conducând, de-a lungul timpului, departamente de informaţii la mai multe niveluri. În prezent, Berrier este adjunctul şefului de Stat Major al Informaţiilor din cadrul Armatei SUA.

Berrier îi va lua locul Generalului-locotenent Robert Ashley Jr. „Nu îmi pot imagina o modalitate mai bună de a părăsi familia DIA şi de a-mi face datoria faţă de ţară”, a declarat Ashley.

„Să fiu la conducerea celei mai complexe organizaţii responsabile cu securitatea naţională a fost o onoare şi un privilegiu. În fiecare zi în care am intrat în biroul meu, am ştiut că sunt înconjurat de profesionişti al căror obiectiv a fost securitatea şi protejarea valorilor noastre, a intereselor naţionale şi a familiilor noastre”, a mai declarat Ashley.

„Îl cunosct pe Scott de când am fost împreună la cursul de carieră pentru căpitani în informaţii militare, în 1989”, a declarat Generalul Ashley. „(...) Nimeni nu este mai pregătit ca el pentru a conduce DIA”, a continuat acesta.