04 ianuarie 2019

Senatorul democrat Jim Webb, un veteran al războiului din Vietnam ar putea fi noul secretar al Apărării -surse

Bianca Pavaluca

Administraţia preşedintelui american Donald Trump ia în considerare numirea fostului senator democrat Jim Webb în funcţia de secretar al Apărării, a declarat o sursă oficială, citată de publicaţia The New York Times.

Sursă foto: Mediafax

Conform sursei citate, Webb a fost contactat în această privinţă de către vicepreşedintele american Mike Pence şi de către şeful Cancelariei prezidenţiale, Mick Mulvaney.

Reprezentanţii Casei Albe au refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă.

Printre numele vehiculate pentru preluarea funcţiei de secretar al Apărării se numără şi senatorii republicani Tom Cotton şi Lindsey Graham.

Jim Webb, în vârstă de 72 de ani, este un veteran de război care a luat parte la războiul din Vietnam, autorul a zece cărţi, jurnalist şi regizor.

Donald Trump, a anunţat în data de 21 decembrie demisia lui Jim Mattis din funcţia de secretar al Apărării, anunţul survenind la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria.

"Pentru că aveţi dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privinţe şi pe alte teme, cred că este corect să demisionez", a afirmat Mattis în scrisoarea de demisie trimisă preşedintelui Trump.