20 iulie 2019

Şeful Statului Major al Apărării: Primele componente ale sistemelor Patriot au ajuns deja în România

Mihaela Gidei

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a spus că primele componente ale sistemelor Patriot au ajuns deja în România, subliniind că acestea vizează sprijin logistic şi de mentenanţă. „Efectiv, ansamblul unui sistem va fi în ţară în primul trimestru al anului viitor”, spune Ciucă.

Sursă foto: Mediafax

„Au ajuns deja în ţară. Sunt componente de sprijin logistic şi de mentenanţă şi de asemenea, sunt componentele care deja au demarat în ceea ce priveşte pregătirea personalului care urmează să deservească aceste echipamente. Efectiv, ansamblul unui sistem va fi în ţară în primul trimestru al anului viitor. Tot ceea ce a însemnat acest program major de înzestrare a Armatei Române, în momentul de faţă, se derulează conform planificării, se găseşte în grafic şi avem certitudinea că atât sistemele Patriot, cât şi sistemele HIMARS, se vor derula conform planificării iniţiale, reuşind ca, aşa cum ne-am propus, să avem aceste două capabilităţi operative, în timpul cel mai scurt”, a spus generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării (SMAp), într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

De altfel, mnistrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, în luna martie a acestui an, că România a cumpărat cel de-al treilea sistem de rachete Patriot, iar plata, de 85 de milioane de dolari, a fost făcută către americani în în aceeaşi lună.