27 septembrie 2019

Şeful SMAp, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu Richard Clarke, comandantul USSOCOM

Andreea Soare

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a avut miercuri, 25 septembrie, o întrevedere cu generalul Richard D. Clarke, comandantul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA (US SOCOM), la sediul comandamentului, unde au discutat despre participarea la activităţi de instruire în comun ale militarilor români şi americani, anunţă MApN.

Sursă foto: MApN

„Cei doi oficiali au dezbătut subiecte legate de continuarea procesului de transformare şi modernizare a forţelor pentru operaţii speciale, coordonarea şi creşterea interoperabilităţii în cadrul misiunilor desfăşurate în Afganistan şi Irak, precum şi cooperarea privind dezvoltarea capabilităţilor specifice modului de acţiune comprehensiv al forţelor speciale”, transmit reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Cei doi au vorbit şi despre participarea la activităţi de instruire în comun ale militarilor români şi americani, adaptarea procesul de educaţie şi de instruire al operatorilor FOS la climatul şi contextul de securitate internaţional, cât şi despre situaţia mediului de securitate în regiunea Mării Negre şi provocările de securitate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice în teatrele de operaţii unde acţionăm împreună.

US SOCOM planifică Operaţii Speciale şi conduce Forţele pentru Operaţii Speciale americane, activând ca parte a forţelor întrunite sau în sprijinul acestora pentru a sprijini operaţiile şi acţiunile SUA pe tot globul. USSOCOM a sprijinit procesul de transformare a forţelor pentru operaţii speciale române, prin consilierea şi asistarea pe parcursul procesului de înfiinţare a Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale (CFOS) din România.