17 septembrie 2023

Şeful OMS solicită Chinei acces complet la informaţii pentru a stabili originile COVID

Petru Mazilu

Şeful OMS forţează China pentru a obţine „acces complet” la informaţii, astfel încât să poată determina originile COVID, anunţă Financial Times, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Beijingului să ofere mai multe informaţii despre originile COVID-19. De asemenea, OMS este gata să trimită o echipă în China pentru a face noi verificări.

„Presăm China pentru a oferi acces complet şi solicităm ţărilor să ridice problema în timpul reuniunilor lor bilaterale, pentru a îndemna Beijingul să coopereze", a declarat, pentru Financial Times, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comentariile şefului OMS vin în condiţiile în care autorităţile medicale şi companiile farmaceutice din întreaga lume au început să actualizeze vaccinurile pentru a combate variantele noi de coronavirus.

Ghebreyesus a presat mult timp China pentru a afla toate informaţiile despre originile COVID-19, spunând că toate ipotezele rămân pe masă până când acest lucru se va întâmpla.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. Suspiciunea este că virusul a apărut într-o piaţă de animale vii înainte de a scăpa de sub control şi de a se răspândi în toată lumea.