09 iulie 2021

Şeful IPJ Prahova, Marian Iorga, cercetat pentru luare de mită, a fost schimbat din funcţie

Cosmin Pirv

Şeful IPJ Prahova, Marian Iorga, cercetat de procurorii DNA sub control judiciar pentru luare de mită, a fost schimbat din funcţie, a anunţat vineri Ministerul de Interne.

Sursă foto: Mediafax

Capăt de linie pentru Marian Iorga, şef IPJ Prahova. „În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situaţia ofiţerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcţia de inspector şef”, au transmis reprezentanţii MAI.

Conform acestora, ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române: „Pe perioada punerii la dispoziţie, comisarul-şef de poliţie va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”.

Totodată, MAI a anunţat că conducerea IPJ Prahova va fi asigurată, temporar, de comisar-şef de poliţie Mihai-Ginel Preda, adjunct al şefului inspectoratului, în cadrul aceleiaşi unităţi. „De asemenea, continuitatea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi va fi asigurată, temporar, de comisar-şef de poliţie Costel Chirică, adjunct al şefului inspectoratului, în cadrul aceleiaşi unităţi”, a informat ministerul.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie, faţă de inculpatul Marian Iorga, la data faptelor inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Iorga a fost până vineri şef la IPJ Prahova, potrivit site-ului instituţiei.

Conform procurorilor, fostul şef al IPJ Călăraşi ar fi primit în aprilie 2017 un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană, în legătură cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.