27 iulie 2019

Şeful Gărzii Naţionale din statul Alabama, vizită în România

Andreea Soare

În perioada 22-26 iulie, şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon, a efectuat o vizită oficială în România.

Sursă foto: Mediafax

Acesta a efectuat o serie de vizite de informare la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Comandamentul Diviziei 4 Infanterie şi Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate. Pe durata vizitelor, a fost însoţit de generalul de brigadă Cristian Teglaş, comandantul Brigăzii 2 Vânători de munte.

Vizita delegaţiei americane a constituit o oportunitate pentru consolidarea SPP şi o pârghie în cadrul procesului de identificare a activităţilor bilaterale care se pot derula în viitor între Armata României şi ALNG. 

„Prin activităţile Mil-to-Mil, SPP a oferit sprijin şi expertiză în procesul de specializare şi perfecţionare, în domeniul instrucţiei militarilor din forţele terestre şi aeriene şi a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Naţional de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu”, adaugă reprezentanţii Statulu Major al Apărării. Împreună cu militarii Gărzii Naţionale din Alabama, militarii români au executat în anul 2019, o serie de exerciţii tactice cu trupe în teren, cele mai importante fiind  „RESOLUTE CASTLE” şi ,,SABER GUARDIAN”. Cooperarea dintre Armata României şi Garda Naţională a Statului Alabama (ALNG) se desfăşoară, de mai bine de peste 25 de ani, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).