11 februarie 2024

Şeful Agenţiei ONU din Gaza declară că nu ştia de centrul Hamas de sub sediul central UNRWA. Teroriştii luau curent de la ONU

Florin Jipa

Sursă foto: IDF

Forţele de Apărare Israeliene au declarat că au descoperit un tunel Hamas sub sediul Agenţiei ONU de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA), arată Times of Israel.

Şeful UNRWA, Philip Lazzarini, a declarat că organizaţia nu ştia nimic despre asta.  Un tunel lung de 700 de metri cu uşi explozive a fost descoperit lângă o şcoală UNRWA din Gaza, a declarat IDF într-un comunicat. Acesta duce chiar sub sediul agenţiei ONU, la o adâncime de 18 metri şi a fost folosit de serviciile de informaţii militare Hamas, a susţinut armata israeliană.

În interior, militarii israelieni au găsit infrastructura electrică conectată la sediul ONU. Acest lucru indică faptul că UNRWA a alimentat tunelul cu energie electrică, spune IDF.  În sediul central, au găsit un număr mare de arme, inclusiv puşti, muniţie, grenade şi explozivi.

Israelul a cerut desfiinţarea UNRWA, după ce mai mulţi angajaţi, cel puţin 12, ar fi participat direct la atacul terorist din 7 octombrie, iar mai multe ţări, printre care şi România, au oprit finanţarea către agenţia ONU.