30 iulie 2018

Şefii de promoţie ai colegiilor naţionale militare din România au fost primiţi şi premiaţi de ministrul Apărării Mihai Fifor

Indira Crasnea

Şefii de promoţie ai colegiilor naţionale militare din România au fost primiţi şi premiaţi luni de către ministrul Apărării Mihai Fifor.

Sursă foto: www.mapn.ro

Ministrul Apărării le-a oferit celor cinci absolvenţi însemnele ministerului, "ca apreciere a rezultatelor obţinute de-a lungul celor patru ani de studii liceale", conform MApN.

Teodora Grecu a absolvit Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia cu media 9,77 şi a fost admisă prima, cu media 9,99, la Programul de studii Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională a Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" din Bucureşti. 

 

Alina Andreea Gheorghe, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obţinând, în ultimii trei ani de şcoală, media 10. Ea a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secţia Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeaşi medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Cu 9.67, Adina Maria Vaman şi Alexandru Andrei Puşcaşu sunt şefii promoţiei. Vaman a optat pentru continuarea studiilor la aceeaşi facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca şi colegele mai sus meţionate. Alexandru Andrei Puşcaşu a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave şi motoare de aviaţie a Academiei Tehnice Militare.

Daliana Maria Moldovan, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova  a absolvit cu 9,66 şi este "boboc" la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50.