23 septembrie 2019

Secretarul de stat pentru politica de apărare, Doru-Claudian Frunzulică, a fost prezent la Zilele NATO în Ostrava, Cehia

Andreea Soare

Doru-Claudian Frunzulică, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, a participat, în zilele de 20 şi 21 septembrie, la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilelor NATO în Ostrava şi a Zilei Forţelor Aeriene Cehe, anunţă MApN.

Sursă foto: MApN

„Delegaţia Ministerului Apărării Naţionale şi reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, s-au întâlnit atât cu militarii Forţelor Aeriene şi Terestre, precum şi cu cei ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă participanţi la eveniment”, transmit reprezentanţii MApN.

Secretarul de stat Frunzulică a subliniat, în cadrul evenimentului, angajamentul României în apărarea spaţiului aerian al NATO, caracterizat de un mediu dinamic şi complex de securitate şi importanţa relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Cehă.

„Zilele NATO la Ostrava” reprezintă un eveniment public anual, organizat pe aeroportul ,,Leoš Janáček” din Ostrava, Cehia, eveniment cuplat cu „Ziua Forţelor Aeriene Cehe”. În fiecare ediţie, unul dintre statele participante primeşte statutul de naţiune partener special, iar în acest anul rolul acesta a fost oferit României.