17 iulie 2019

Secretarul de Stat, Maria Magdalena Grigore, discuţii despre contra-terorism cu Vladimir Voronkov

Andreea Soare

Secretatul de Stat Maria Magdalena Grigore a avut o întâlnire cu secretarul general adjunct, şef al Biroului ONU pentru Contra-Terorism, Vladimir Voronkov, în data de 15 iulie 2019, unde au discutat despre progresele făcute de ONU privind combaterea extremismului violent şi a radicalizării naţionale, regionale şi internaţionale.

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Un punct important al discuţiei a fost prevenirea radicalizării populaţiei, prin efortul comun al comunităţii internaţionale, şi necesitatea adoptării unor iniţiative şi proiecte bi şi multilaterale.  

De asemenea, a fost subliniată necesitatea definirii mecanismelor de monitorizare a implementării concluziilor conferinţelor internaţionale care vizează aceste subiecte importante.

În aceeaşi zi a avut loc dejunul de lucru cu directorul Biroului Suport Politici şi Programe, din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), la care a participat Adriana Dinu, oficial român. A fost reiterată importanţa cooperării Sud-Sud şi a cooperării triunghiulare pentru sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi aceste ţări. A fost stabilită menţinerea legăturii dintre România şi UNDP privind această temă.