17 octombrie 2018

Secretarul de stat al SUA vorbeşte despre determinarea Arabiei Saudite de a "finaliza" cazul Khashoggi

Bianca Pavaluca

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat miercuri că autorităţile din Arabia Saudită sunt determinate să finalizeze cazul jurnalistului Jamal Khashoggi, dispărut după ce a intrat în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Mike Pompeo a făcut declaraţiile înainte să plece într-o vizită oficială în Turcia, în cadrul căreia se va întâlni cu preşedintele turc Tayyip Erdogan.

Secretarul american de Stat a făcut o vizită oficială şi în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu Regele Salman, prinţul coroanei şi ministru de Externe.

„În cadrul fiecărei întâlniri am evidenţiat importanţa unei investigaţii complete a dispariţiei jurnalistului. Autorităţile din Arabia Saudită şi-au luat angajamentul că vor face acest lucru”, a declarat Pompeo.

„Au spus că va fi o investigaţie dură, completă şi transparentă. Au indicat faptul că înţeleg că investigaţia trebuie finalizată în scurt timp”, a adăugat Pompeo.

Autorităţile turce consideră Arabia Saudită vinovată de uciderea jurnalistului, lucru negat de către Administraţia de la Riad.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.