15 noiembrie 2018

Secretarul de stat al SUA se va întâlni cu viitorul şef al diplomaţiei mexicane

Marinela Sarbu

Secretarul de Stat Mike Pompeo, va purta miercuri la Houston discuţii cu viitorul ministru mexican de Externe Marcelo Ebrard, potrivit Departamentului de Stat al SUA., relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Departamentul nu a anunţat despre ce vor discuta cei doi, însă Pompeo s-a întâlnit luna trecută cu actualul ministru mexican de Externe, Luis Videgaray, în Mexico City, au discutat despre o caravană de imigranţi din America Centrală care se îndreaptă spre Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump a numit efortul migranţilor de a solicita azil în Statele Unite o "invazie" şi a trimis militarii la frontieră pentru a consolida măsurile de securitate.

În ultimele câteva zile, aproxiamativ 1.000 de persoane din caravanele de migranţi au sosit în oraşul de frontieră mexican Tijuana, iar un număr similar este aşteptat să ajungă în ziua următoare.

Ebrard îşi va prelua funcţia când preşedintele ales, de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador va prelua puterea pe data de 1 decembrie. Lopez Obrador a semnalat că speră să repare legăturile bilaterale afectate de criticile lui Trump la adresa Mexicului pentru că nu a oprit migraţia şi cerinţele sale pentru construirea unui zid la frontieră plătit de Mexic.