29 octombrie 2018

Secretarul american al Apărării vrea o anchetă transparentă în cazul asasinării lui Khashoggi

Teodora Marinescu

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a confirmat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, a cerut acestuia desfăşurarea unei investigaţii transparente în cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Afirmaţiile oficialului american au fost făcute duminică, după ce sâmbătă acesta a declarat că uciderea lui Jamal Khashoggi „subminează stabilitatea regională”, iar Departamentul de Stat din Statele Unite plănuieşte să ia măsuri drastice în ceea ce priveşte acest caz.

"Am discutat despre acest lucru. Am discutat despre acelaşi lucru, despre nevoia unei investigaţii transparente şi complete", a declarat Mattis pentru reporteri.

"Ministrul de Externe Jubeir a fost complet de acord, fără nicio obiecţie, a afirmat că trebuie să ştim ce s-a întâmplat", a adăugat Mattis.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.