10 martie 2021

Scandalul vaccinării „specialilor”, lovitură de imagine la instituţiile de forţă

Florin Jipa

Postarea unor date de către Ministerul Sănătăţii referitoare la vaccinare a creat o dispută între guvernanţi.

Sursă foto: Mediafax

În timp ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, militează pentru transparenţă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheroghiţă au criticat acţiunea.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, „o situaţie făcută pe 5 zile, adică datele care sunt acum accesibile, arată că mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială. Aproape 80% dintre centrele din Bucureşti nu apar pe platforma RoVaccinare. Din 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platformă, în timp ce celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică,” arată buletin.de.

În timp ce colonelul Gheorghiţă a spus că datele respective ţin de detalii tehnice ce ajută coordonatorii campaniei pentru a face ajustările necesare, ministrul Bode a fost mai tranşant şi a explicat că adresele unde sunt centre de vaccinare pentru personalul MApN, MAI şi servicii nu sunt informaţii publice.

Imediat, în societate a izbucnit o dezbatere privind controversa, mai ales faţă de tratarea specială a unor categorii din România.

Este întrebarea la care organizatorii campaniei ar trebui să răspundă cât mai repede, mai ales că printre centrele de vaccinare care nu apar în platformă sunt şi cele organizate pentru cadrele din învăţământ.