30 noiembrie 2018

SBU studiază posibilitatea declanşării unor "măsuri în oglindă" faţă de Rusia

Mircea Olteanu

Igor Huskov, un oficial de rang înalt din cadrul Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) a declarat că autorităţile centrale de la Kiev studiază posibilitatea întreprinderii unor "măsuri în oglindă" faţă de sechestrarea de către Rusia a trei nave ucrainene şi a echipajelor acestora.

Sursă foto: Mediafax

"În ceea ce priveşte acţiunile în oglindă. Da, se iau decizii cu privire la desfăşurarea unor acţiuni în oglindă adecvate, ca răspuns al ţării noastre la agresorul rus", a declarat Huskov, după ce a fost întrebat în legătură cu posibilele căi de acţiune analizate de autorităţile ucrainene după incidentul din zona strâmtorii Kerci, informează agenţia Interfax-Ukraine.

Oficialul a adăugat că autorităţile depun eforturi pentru a obţine repatrierea echipajelor şi navelor ucrainene sechestrate.

Instanţe judiciare din Crimeea au decis miercuri plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs în zona strâmtorii Kerci. Autorităţile ruse au anunţat vineri că îi vor transfera la Moscova pe comandaţii navelor ucrainene sechestrate.