30 iulie 2018

Săptămâna aceasta va începe procesul şefului de campanie a lui Donald Trump, Paul Manafort

Marinela Sarbu

Procesul care îl priveşte pe Paul Manafort, şeful de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor din 2016, va începe săptămâna aceasta şi se aşteaptă să clarifice modul în care milioane de dolari proveniţi de la companii din Ucraina au ajuns în conturile sale bancare, anunţă The Independent.

Nu se cunosc insă detalii cu privire la faptul că Moscova ar fi avut vreo implicaţie în timpul campaniei electorale din 2016.

Procesul în care sunt cercetate faptele comise de Paul Manafort se referă la serviciile de consultanţă oferite de acesta partidului pro-rus din Ucraina în anul 2014 şi la implicarea sa în campania prezidenţială a lui Viktor Ianukovici.

Cu toate acestea, se aşteaptă ca implicaţiile acestui caz să fie unele de amploare.

Procesul se bazează pe o investigaţie a comisarului special Robert Mueller, fost director FBI, şi a echipei sale.

Procesul care va începe marţi, va include declaraţiile cu privire la legăturile de afaceri şi relaţiile externe ale omului căruia Trump i-a încredinţat campania sa prezidenţială.

Procurorii au anunţat că în faţa instanţei vor fi chemaţi aproximativ 35 de martori, inclusiv cinci cu imunitate şi vor încerca să demonstreze faptul că Manafort a spălat mai mult de 30 de milioane de dolari (22,9 milioane de lire sterline), venituri provenite din serviciile de consultanţă politică desfăşurate în Ucraina şi a evitat să plătească impozite în SUA.

Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, neagă toate acuzaţiile: "Continui să îmi menţin nevinovăţia", a spus el la începutul acestui an într-o declaraţie publică.