01 august 2019

S-a încheiat exerciţiul „Resolute Castle 19”

Andreea Soare

Exerciţiul „Resolute Castle 19”, început la sfârşitul lunii aprilie, a ajuns la final, în data de 31 iulie, 2019, ceremonia de încheiere desfăşurându-se la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica", arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

La acest exerciţiu au participat structuri de geniu din Forţele Terestre Române, Garda Naţională a Virginiei de Vest şi Batalionul 1092 Geniu, din Forţele Terestre Olandeze.

Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos", sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, a executat lucrări de dezvoltare a infrastructurii şi a bazei materiale pentru instrucţie în CNIÎ "Getica".

La activitate au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos", colonel Vasile Ionescu, şi comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica", colonel Cătălin Ticulescu, adaugă reprezentanţii Forţelor Terestre Române.

 Resolute Castle 2019 este o perioadă de pregătire multinaţională anuală de geniu la care participă unităţi de geniu din Forţele Terestre Române şi din Garda Naţională a statului Carolina de Sud, SUA.