20 august 2018

Rusia vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, dar "nu va plânge" dacă nu se va întâmpla acest lucru

Mihai Draghici

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Statele Unite, dar Moscova "nu va plânge" dacă Washingtonul refuză acest lucru, a anunţat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sursă foto: Mediafax

"Preşedintele rus speră la ce este mai bun. Ar vrea să se termine cea mai profundă criză a relaţiilor bilaterale. A spus acest lucru în mod repetat. Această intenţie rămâne, dar, în acelaşi timp, nu va plânge nimeni dacă nu vedem reciprocitate din partea Washingtonului", a declarat Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Reprezentantul Kremlinului a atras atenţia că Moscova intenţionează să adopte măsuri simetrice dacă Washingtonul impune noi sancţiuni. "Să nu anticipăm evenimentele. Vom face ceea ce preşedintele Rusiei face mereu: urmărirea intereselor ţării noastre. Să aşteptăm să vedem ce se întâmplă; vom fi ghidaţi doar de interesele Rusiei", a subliniat Dmitri Peskov.

Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni antiruse peste câteva săptămâni, după ce a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Marea Britanie. În replică, Anton Siluanov, ministrul rus de Finanţe, a avertizat că Rusia va continua diminuarea investiţiilor în active financiare din Statele Unite, dar nu intenţionează închiderea companiilor americane de pe teritoriul rus.