23 august 2018

Rusia şi SUA intenţionează să reactiveze comunicaţiile în materie de afaceri externe şi apărare

Mihai Draghici

Rusia şi Statele Unite au convenit reactivarea canalelor de comunicare în materie de afaceri externe şi apărare, a anunţat Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus pentru Securitate, după întrevederea pe care a avut-o cu John Bolton, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională din SUA.

Sursă foto: Mediafax

Nikolai Patruşev şi John Bolton s-a întâlnit joi, în oraşul elveţian Geneva, aceasta fiind întrevederea ruso-americană de cel mai înalt nivel după summitul preşedinţilor din Rusia şi SUA, Vladimir Putin şi Donald Trump, desfăşurat în iulie în Helsinki (Finlanda).

Nikolai Patruşev a declarat că s-a ajuns la un acord pentru reactivarea canalelor de comunicare în materie de afaceri externe şi apărare. Iniţial, vor fi reluate contactele de nivelul oficialilor de Stat major din cele două ţări. John Bolton şi alţi oficiali americani au fost invitaţi în Rusia pentru stabilirea detaliilor acordului, informează agenţia RIA Novosti.

Cei doi oficiali au discutat şi despre crizele din Siria şi Ucraina, precum şi despre securitatea cibernetică şi problemele din domeniul nuclear.