05 iunie 2019

Rusia şi China vor ”stabilizarea” situaţiei din Venezuela. Declaraţia făcută de Vladimir Putin

Marinela Sarbu

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri după întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping că Moscova şi Beijingul doresc stabilizarea situaţiei politice din Venezuela, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferinţă de presă că Rusia solicită Statelor Unite să renunţe la politica distructivă pe care o exercită asupra Forţelor Armate din Venezuela, scrie agenţia oficială de presă rusă TASS

”Facem apel la terminarea acţiunilor care au ca scop scindarea forţelor armate din Venezuela. Instituţiile statului trebuie să apere sisitemul constituţional, şi nu să participe la procesele politice interne”, a afirmat Zaharova.

Aceasta a subliniat faptul că Washingtonul a incercat în mod sistematic să identifice personalul militar sceptic.

”Acest lucru este axat în principal pe generalii din Venezuela. Oficialii americani au cerut în mod direct ofiţerilor să dezerteze şi să-şi încalce jurământul”, a specificat Zaharova.

Ea a avertizat că aceste aventuri politico-militare ale Washingtonului şi ale aliaţilor săi vor provoca inevitabil catastrofe la nivel mondial.

Cu toţii ştim la ce a condus acest lucru. Ştim ce preţ au trebuit să plătească oamenii, cetăţenii de rând au trebuit să plătească pentru încercările de lovitură de stat eşuate ale Guvernului sau cele de succes care au avut ca rezultat o adevărată catastrofă în mai multe regiuni”, a reamintit aceasta.