19 octombrie 2018

Rusia nu vrea să îşi "strice" deocamdată relaţiile cu Arabia Saudită şi vrea mai multe detalii despre cazul Khashoggi

Bianca Pavaluca

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că autorităţile din Rusia nu au suficiente informaţii despre dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi pentru a justifica stricarea relaţiilor cu Arabia Saudită, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

În cazul unui discurs ţinut în oraşul Soci din Rusia, preşedintele rus a declarat că Administraţia de la Moscova nu ştie exact ce s-a întâmplat în acest caz.

De asemenea, Vladimir Putin şi-a manifestat regretul faţă de moartea jurnalistului şi a transmis că aşteaptă mai multe detalii înainte să ia o decizie privind relaţiile cu Administraţia de la Riad.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Autorităţile turce consideră Arabia Saudită vinovată de uciderea jurnalistului, lucru negat de către Administraţia de la Riad.