17 aprilie 2018

Rusia:Experţii OIAC, care anchetează presupusul atac chimic din Siria, vor ajunge miercuri la Douma

Mircea Olteanu

Experţii din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) urmează să ajungă miercuri în oraşul sirian Douma, a declarat Alexander Shulgin, reprezentantul Rusiei la instituţia internaţională, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

Sursă foto: Mediafax

Echipa de experţi OIAC au ajuns sâmbătă la Damasc pentru investiga presupusul atac cu arme chimice de la Douma, din data de 7 aprilie. Rusia şi regimul sirian au negat în repetate rânduri că ar fi fost utilizate arme chimice.

Shulgin a explicat că întârzierea a fost cauzată de "chestiuni de securitate", însă echipa de experţi va putea vizita miercuri oraşul Douma.

Washingtonul a acuzat recent Rusia că blochează activitatea inspectorilor internaţionali şi a sugerat că ruşii sau sirieni ar putea falsifica dovezi privind atacul chimic.

Pe de altă parte, Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat SUA, Marea Britanie şi Franţa că au întârziat inspecţiile prin "acţiunea armată ilegală" de sâmbătă, când cele trei state occidentale au bombardat obiective militare al regimului sirian ca reacţie la presupusul atac cu arme chimice de la Douma.