19 septembrie 2019

Rusia, despre noile sancţiuni impuse Iranului: Sunt „distructive şi fără sens”

Bianca Pavaluca

Ministerul de Externe din Rusia a anunţat miercuri că noile sancţiuni impuse Iranului de către Administraţia de la Washington în urma atacurilor din Arabia Saudită sunt „distructive” şi nu vor rezolva nimic, relatează agenţia de presă Interfax.

Sursă foto: Mediafax

Ministerul rus consideră că Iranul nu va simţi impactul noilor sancţiuni impuse de Administraţia preşedintelui american Donald Trump.

Cu toate acestea, oficialii ruşi au transmis că decizia luată de preşedintele Donald Trump este mai bună decât o intervenţie militară.

Donald Trump, preşedintele Statele Unite, a ordonat miercuri impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Iranului, în contextul tensiunilor legate de Acordul nuclear şi de atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită.

"Tocmai i-am cerut secretarului Trezoreriei să majoreze substanţial sancţiunile ţării noastre asupra Iranului!", a declarat Donald Trump miercuri după-amiază prin Twitter.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană şi în contextul atacurilor asupra unor rafinării din Arabia Saudită, atribuite de SUA Iranului.