27 aprilie 2018

Rusia consideră că nu este posibilă revizuirea acordului nuclear cu Iranul

Marian Avram

Rusia consideră că nu este posibilă revizuirea acordului nuclear cu Iranul semnat în 2015, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Zaharova a precizat că Moscova este ”profund preocupată” de afirmaţiile făcute recent de Emmanuel Macron şi Donald Trump privind acordul nuclear cu Iranul.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.